U hebt net een ander huis gekocht of laat er één bouwen en u overweegt om nieuwe kozijnen te laten plaatsen om het huis beter te isoleren. De levensduur van kunststof kozijnen zou wel eens de doorslag kunnen geven.

Levensduur van 50 jaar

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor kozijnen, zoals houten, aluminium en kunststof kozijnen. Ieder type kozijn heeft zo zijn eigen voordelen en unieke eigenschappen. Eén van de voordelen van kunststof kozijnen is de duurzaamheid, want kunststof kozijnen gaan gemiddeld wel 50 jaar(!) mee en met onderstaande tips misschien nog wel langer. Dat is goed nieuws als u overweegt om kunststof kozijnen te laten installeren! Uit recent onderzoek blijkt dat de levensduur van kunststof kozijnen maar liefst 50 jaar is. Dit betekent dat u een hele lange tijd kunt genieten van de voordelen van deze kozijnen. Naast de lange levensduur zijn er nog meer redenen waarom kunststof kozijnen een goede investering zijn. Zo zijn ze bijvoorbeeld onderhoudsarm, wat betekent dat u ze niet hoeft te schilderen en dat ze niet roesten of rotten. Daarnaast zijn ze ook nog eens energiezuinig, omdat ze goed isoleren. Dit levert u een lagere energierekening op en daardoor een lagere CO2-uitstoot.

De levensduur van kunststof kozijnen verlengen

Om de levensduur van kunststof kozijnen te verlengen, zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Zo is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Dit kan eenvoudig met een vochtige doek en wat mild schoonmaakmiddel. Gebruik daarvoor geen agressieve reinigingsmiddelen! Ook is het belangrijk om de kozijnen niet te hardhandig te reinigen, om krassen te voorkomen. Daarnaast is het verstandig om de kozijnen niet bloot te stellen aan extreme temperaturen, bijvoorbeeld door er geen hete voorwerpen op te plaatsen. Ga daarnaast zorgvuldig om met de kozijnen. Boor bijvoorbeeld geen gaten, daarmee beschadigd u het hele profiel. Bij houten kozijnen kan dat wel, maar bij kunststof kozijnen is dat echt uit den boze! Door gaten te maken verandert de werking van de kozijnen. Er kan vocht in het binnenwerk van het kozijn komen met alle gevolgen van dien. Wilt u meer weten over het schoonmaken van uw kunststof kozijnen? Lees dan hier verder.

Als u goed voor uw kunststof kozijnen zorgt, kunt u er dus voor zorgen dat de levensduur van uw kunststof kozijnen nog langer wordt dan 50 jaar. Dit maakt het een duurzame en verantwoorde investering voor uw woning.

Vragen over kunststof kozijnen?

Heeft u nog vragen over de levensduur van kunststof kozijnen, of wilt u meer informatie over de voordelen van deze kozijnen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden en de beste keuzes voor uw situatie.