Als nieuwe eigenaar van kunststof kozijnen, kunststof deuren of gevelbekleding wilt u natuurlijk graag weten wat u kunt doen om uw nieuwe kunststof producten zo mooi mogelijk te houden. Kunststof vereist gelukkig heel weinig onderhoud in vergelijking met houten kozijnen en deuren en kunststof producten kunnen niet rotten.

Kunststof één à twee keer per jaar schoonmaken

Het is dus voldoende om uw kunststof producten één à twee keer per jaar schoon te maken met wat water en zeep. Gebruik voor de reiniging een mild schoonmaakmiddel, een doek of spons. Let erop dat u nooit(!) schurende reinigingsmiddelen gebruikt of schuursponsjes. Als u toch aan het schoonmaken bent, combineer dit dan meteen met het lappen van de ramen. Daarmee behouden kunststof kozijnen, kunststof deuren of gevelbekleding hun mooie uitstraling en verlengt u de levensduur.

Beste tijd om kunststof producten te reinigen

De beste tijd om kunststof kozijnen, kunststof deuren of gevelbekleding te reinigen is op een moment dat de temperatuur niet te hoog is en de zon niet te fel schijnt. Dit zijn enkele richtlijnen:

Voorjaar en najaar

Deze seizoenen zijn ideaal omdat de temperaturen meestal mild zijn, wat prettig is voor zowel uzelf als het schoonmaakmiddel dat u gebruikt. Te hete temperaturen kunnen ervoor zorgen dat schoonmaakmiddelen te snel opdrogen, waardoor er strepen op het kunststof achterblijven.

Bewolkte dagen of ochtend/uur in de schaduw

Reinig het kunststof van uw huis bij voorkeur op een bewolkte dag of in de ochtend/avond wanneer de zon niet direct op de ramen schijnt. Dit voorkomt dat het schoonmaakmiddel te snel opdroogt en strepen op het kunststof achterlaat.

Temperaturen tussen 10°C en 20°C

Dit is ten eerste een comfortabele temperatuur om buiten te werken zonder dat het te koud of te warm is. Maar het schoonmaakmiddel werkt ook beter binnen dit temperatuurbereik en uw kunststof producten worden dus beter schoon.

Na een Regenbui

Regen kan stof en vuil losmaken, waardoor het schoonmaken van uw kunststof kozijnen, kunststof deuren of gevelbekleding gemakkelijker wordt. Zorg er wel voor dat het kunststof droog is voordat uw begint, dan krijgt u een beter resultaat.

Door op deze momenten uw kunststof kozijnen, kunststof deuren of gevelbekleding te reinigen, zorgt u voor een beter en streeploos resultaat.

Meert weten over onze kunststof producten?

Neem contact op met MTD Kunststof & Montage en wij helpen u graag verder.