Uw kozijnen, ramen of deuren zijn aan vervanging toe en dat is een flinke uitgave. Naast een lange levensduur is een lager energieverbruik en gemakkelijk onderhoud met weinig kosten ook heel belangrijk geworden. Dan zit u met onze kunststof producten van het merk ALKU natuurlijk helemaal goed. Alle producten van ALKU zijn gecertificeerd onder het VKG-keurmerk. VKG staat voor Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie en dit betekent topkwaliteit en producten die voldoen aan alle strenge eisen die worden gesteld aan constructie, inbraakwering, installatie en duurzaamheid. Daarom raadt mileucentraal.nl aan om te kiezen voor kunststof producten met dit keurmerk. In dit nieuwsbericht zetten we alle voordelen van dit keurmerk even voor u op een rij.

De 4 garanties van het VKG Keurmerk

Koopt u bij ons producten met het VKG-keurmerk? Dan bent u verzekert van de volgende vier garanties:

  • Hoge kwaliteit
  • Uitstekende garantie
  • Controle en transparantie in het hele productie en montageproces
  • Focus op duurzaamheid

Hoge kwaliteit

Alle onderdelen van de kozijnen, ramen en deuren zijn van hoogwaardige kwaliteit, van kozijnen, glas, hang- en sluitwerk en alle andere onderdelen. Deze moeten allemaal voldoen aan de VKG Kwaliteitseisen & Adviezen en daarop is in de hele productieketen controle. Alleen gediplomeerde en gecertificeerde monteurs mogen de montage van producten met het VKG-keurmerk uitvoeren.

Uitstekende garantie

Het VKG-keurmerk vereist dat een leverancier duidelijke garanties op producten, afspraken en aanbetalingen biedt. Daarnaast is er nog sprake van een overkoepelende garantie van het VKG Keurmerk zelf in de vorm van een waarborgfonds. Dit Waarborgfonds zorgt voor een overkoepelende garantie op aanbetalingen en het nakomen van afspraken. Het VKG Keurmerkgarantiecertificaat zorgt voor een garantie van tien jaar op het product én de montage. Mochten er toch klachten zijn, dan is er een onpartijdige geschillenafhandeling beschikbaar die dit voor u oplost.

Controle en transparantie in het hele productie en montageproces

Onafhankelijke controle op de productie, het proces, de onderdelen en de montage zorgt ervoor dat de kwaliteit van het VKG-keurmerk blijft gewaarborgd. Het keurmerk vereist ook dat er duidelijkheid en transparantie is over opdrachten en leveringsvoorwaarden. In het heldere opleverdossier leest u alles overzichtelijk terug.

Focus op duurzaamheid

De focus ligt in de hele productieketen op duurzaamheid en een zo lang mogelijke levensduur. De gemiddelde levensduur van kunststof kozijnen ligt tussen de 50-75 jaar. Via het VKG Recyclesysteem kan een kunststof kozijn tot wel 10 keer worden gerecycled. In de huidige productie wordt nu al ongeveer 20% gerecycled materiaal gebruikt. Maar dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Daarnaast zijn kunststof kozijnen zeer geschikt voor dubbelglas, triple-glas en HR++ glas. VKG-gecertifieerde producten zijn onderhoudsarm, uitstekende te recyclen en hebben een hoge isolatiewaarde.

Wij helpen u graag verder

Met het VKG-keurmerk zit u met de producten van ALKU helemaal goed. Dus neem gerust contact met ons op als u nog vragen hebt. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden en de beste keuzes voor uw situatie.

Foto’s