Van zichzelf zijn kunststof kozijnen zeer eenvoudig in het onderhoud en heb je hier weinig werk van. Doordat het materiaal van kunststof is gemaakt zal deze niet gaan rotten of vergaan als je het niet goed onderhoud. Het voldoet voor onderhoud van kunststof kozijnen als je deze 1 à 2 keer per jaar schoonmaakt. Door de kozijnen toch regelmatig te onderhouden blijft de uitstraling en de frisheid wel veel mooier. Je wilt tenslotte toch dat je woning er fris en fruitig bij staat. Daarnaast verleng je de levensduur van de kozijnen hier ook nog eens mee. Hoe zorg je er voor dat jouw kunststof kozijnen er gedurende het hele jaar goed bij staan? In dit artikel een aantal tips.

Kunststof kozijnen schoonmaken

Eén van de weinige onderhoudswerkzaamheden die je hebt aan kunststof kozijnen is deze schoonmaken. Maak ze bijvoorbeeld 1x per half jaar schoon met een klein sopje of een speciale kunststof kozijnen reiniger. Ben je de ramen aan het lappen? Neem de kozijnen dan even snel mee.

Schoonmaakmiddelen gebruiken voor onderhoud kunststof kozijnen

Om de kozijnen schoon te maken kan je gemakshalve hetzelfde sopje gebruiken waarmee je de ramen schoonmaakt. Het materiaal wat je gebruikt bestaat uit een schoonmaakdoek en/of een normale spons.

Schoonmaken

Tip: Maak uw kozijnen schoon met groene zeep of autoshampoo! Hierdoor ontstaat een dun beschermlaagje die viezigheid afstoot.

Schoonmaakmiddelen vermijden

Let bij het schoonmaken op dat je geen gebruik maakt van schurende of agressieve producten zoals alcohol en ammonia. Gebruik ook geen ruwe sponzen, borstels, schuursponsjes of zelfs staalwol. Hierdoor ontstaan er krassen op het kunststof materiaal.

Onderhoudstips voor kunststof kozijnen

Samenvattend voor het onderhoud van kunststof kozijnen. Om deze in perfecte conditie te houden kan je dus gebruik maken van onderstaande tips:

  • Gebruik 1 à 2 keer per jaar een sopje om je kozijnen schoon te maken.
  • Maak geen gebruik van agressieve middelen zoals schuurmiddel, alcohol of ammonia.
  • Maak geen gebruik van schurende producten zoals ruwe sponzen, schuursponsjes of borstels.
  • Heb je last van hardnekkige vlekken op de kunststof kozijnen, informeer dan eerst bij de leverancier van de kozijnen voor advies.