Bij de familie Spoelstra uit Stiens heeft MTD onlangs de bestaande gevelbekleding vervangen met een kunststof variant. Naast de nieuwe kunststof gevelbekleding is zijn ook de kozijnen vervangen met kunststof varianten. De fam. Spoelstra hoeft de gevelbekleding en de kozijnen nooit meer te schilderen. Af en toe even schoonspoelen met water is het enige nodige onderhoud.

Kunststof gevelbekleding

Voor de kunststof gevelbekleding is gebruik gemaakt van kunststof rabat. Of wel kunststof planken met aan de ene kant een groef en de andere kant een geschulpte rand. Hierdoor kunnen deze eenvoudig aan elkaar worden bevestigd. Resultaat is een mooie wind en waterdichte gevelbekleding van kunststof. Bij dit project is gekozen voor de kleur vergrijsd ceder. Het geheel is afgewerkt met volschuim boeiboord met houtnerfstructuur in de kleur Ral 9010.

Kunststof kozijnen

Naast de gevelbekleding is de woning ook voorzien van nieuwe kunststof kozijnen. De kozijnen zijn voorzien van een houtnerfstructuur aan zowel de binnen én buitenzijde. De kunststof kozijnen zijn voorzien van HR++ beglazing wat samen voor een zeer goed isolatie zorgt. De ramen zijn voorzien van zomer/winter beslag en horren.

Foto’s