Het SKG-veiligheidskeurmerk: veilig op vakantie!

Gaat u binnenkort op vakantie? Of blijft u lekker thuis? Wat u ook van plan bent, als leverancier van ALKU kunststof kozijnen en deuren willen we graag dat u met een gerust hart kunt genieten van uw welverdiende rust. Daarom vertellen we u graag iets over het belang van het SKG-veiligheidskeurmerk.

Lees het hele artikel

VKG-keurmerk

Uw kozijnen, ramen of deuren zijn aan vervanging toe en dat is een flinke uitgave. Naast een lange levensduur is een lager energieverbruik en gemakkelijk onderhoud met weinig kosten ook heel belangrijk geworden. Dan zit u met onze kunststof producten van het merk ALKU natuurlijk helemaal goed. Alle producten van ALKU zijn gecertificeerd onder het VKG-keurmerk. VKG staat voor Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie en dit betekent topkwaliteit en producten die voldoen aan alle strenge eisen die worden gesteld aan constructie, inbraakwering, installatie en duurzaamheid. Daarom raadt mileucentraal.nl aan om te kiezen voor kunststof producten met dit keurmerk. In dit nieuwsbericht zetten we alle voordelen van dit keurmerk even voor u op een rij.

Lees het hele artikel

Vochtproblemen en schimmelvorming voorkomen

Kunststof kozijnen zijn momenteel een hele populaire keuze bij de verduurzaming van uw huis. Ze zijn onderhoudsarm, gaan lang mee en isoleren uitstekend. Dat laatste is door de hoge energieprijzen extra interessant geworden. De verleiding is nu wel groot om zo min mogelijk te ventileren om de warmte binnen te houden. Helaas verlaagt u daarmee misschien wel uw energierekening, maar er kunnen wel andere problemen ontstaan die voor extra kosten kunnen zorgen. U moet dan denken aan vochtproblemen en schimmelvorming.

Lees verder

Luchtvochtigheid in je woning reguleren

Een goed leefklimaat in je woning is belangrijk voor je gezondheid. Je kunt hiermee namelijk het woonplezier aanzienlijk verhogen. Je wilt geen muffe luchtjes of een te hoge of te lage luchtvochtigheid in je woning hebben. Maar hoe zorg je voor een goede leefomgeving voor jouw gezin?

Lees verder

Ventileren van je woning met je raam op kiep- of draaistand

Kunststof kozijnen hebben de unieke eigenschap dat ze op meerdere manieren kunnen worden geopend. In tegenstelling tot houten kozijnen die enkel via een draaisysteem te openen zijn, zijn de kunststof varianten middels een kiep- en draaistand te openen. Het kunnen openen van een raam is erg fijn om een gezond leefklimaat in een woning te creëren. 

Lees verder

Onderhoud kunststof kozijnen: enkele tips

Kunststof kozijnen hebben maar zeer weinig onderhoud nodig. Bovendien is het onderhoud maar heel weinig werk in vergelijking met houten kozijnen. Doordat het materiaal van kunststof is gemaakt, zal dit niet gaan rotten of vergaan als u de kunststof kozijnen niet goed onderhoud. Het is voldoende voor het onderhoud van kunststof kozijnen als u deze 1 à 2 keer per jaar schoonmaakt met water en zeep. Door deze jaarlijkse of halfjaarlijkse opfrisbeurten blijven uw kunststof kozijnen hun mooie uitstraling houden en zien ze frisser uit. Daarnaast verlengt u met dit onderhoud ook nog eens de levensduur van uw kunststof kozijnen. In het onderstaande artikel kunt u meer lezen hoe u zorgt dat uw kunststof kozijnen er gedurende het hele jaar goed bij staan.

Lees verder

Bespaar fors op uw energiekosten

Meer Met Minder is een gezamenlijk initiatief van de overheid, bouwbedrijven, de installatiesector en energiebedrijven om energie te besparen in bestaande woningen en andere gebouwen. Deze nationale aanpak van energiebesparing heeft tot doel om in 2020 2,4 miljoen bestaande woningen en gebouwen aan te pakken en gemiddeld 20 tot 30 procent energiezuiniger te maken.

MTD Montage is Meer met Minder aanbieder en kan u voorzien in advies en uitvoering van isolatiewerkzaamheden. Neem dus snel contact op!

MTD ook actief op de zakelijke markt

Om de zakelijke markt beter te kunnen bedienen is het sinds maar 2012 MTD Kozijnen een feit. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van kunststof kozijnen,  kunststof gevelbekleding en kunststof dakgoten aan bedrijven. Daarbij bieden wij unieke voordelen speciaal voor bedrijven. Bouwbedrijven, architecten, aannemers en ZZP’ers zijn dus sinds kort van harte welkom bij MTD Kozijnen. Maak vrijblijvend een afspraak en kom eens langs in onze showroom te Stiens (Friesland).