Een goed geïsoleerde, duurzame woning is tegenwoordig van groot belang. De focus ligt momenteel vaak op de besparing van energiekosten. Maar voor duurzaamheid  is een positieve impact op het milieu net zo belangrijk. Daar maken wij als ons als leverancier van kunststof kozijnen ook sterk graag voor. Onze ALKU kunststof kozijnen blinken namelijk op beide vlakken uit en zijn daarom dé duurzame keuze voor uw huis.

Kunststof kozijnen isoleren uitstekend

Onze duurzame ALKU kunststof kozijnen zorgen voor een uitstekende isolatie van uw woning. In de winter blijft de kou buiten en hoeft u minder te verwarmen. Zomers blijft de warmte buiten en hoeft u minder te koelen. Daarmee daalt uw energiebehoefte, de CO2-uitstoot vermindert en u wordt beloond met een lagere energie rekening. Dit is een win-win situatie, voor zowel u als het milieu. Naast thermische isolatie bieden kunststof kozijnen ook goede geluidsisolatie. Dit draagt bij aan minder lawaai, zowel binnens- als buitenshuis en zorgt op een andere manier voor duurzame leefomgeving.

Kunststof kozijnen zijn milieuvriendelijk gemaakt

ALKU kunststof kozijnen worden vervaardigd met behulp van milieuvriendelijke materialen en productieprocessen die voldoen aan strenge eisen voor kwaliteit, duurzaamheid, recycling en gezondheidsbescherming. Tijdens het productieproces worden grondstoffen gebruikt die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, recycling en gezondheidsbescherming. ALKU is daarom gecertificeerd door het VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie) als een duurzame en milieubewuste producent van kunststof kozijnen. Daardoor bent u met onze ALKU kunststof kozijnen verzekert van hoogwaardige en duurzame kozijnen voor uw woning.

Duurzaamheid: het SKG Keurmerklogo

Duurzaam én onderhoudsarm

Kunststof kozijnen en deuren behouden over de jaren hun kwaliteit en uitstraling met minimale inspanningen, wat bijdraagt aan hun duurzaamheid op lange termijn. Een belangrijke eigenschap van kunststof kozijnen is dat u niet meer hoeft te schilderen en dat het onderhoud wordt beperkt tot af en toe een reinigingsbeurt. Dit scheelt een hoop (schadelijke) chemische stoffen en is natuurlijk veel beter voor het milieu. Ook hier wordt u beloond met lagere onderhoudskosten, want u hoeft geen schilder te huren of zelf een vakantie op te offeren om aan de slag te gaan.

Rode emmer met schuimend schoonmaaksopje

Lange levensduur

Langere levensduur is een belangrijk aspect van duurzaamheid. In tegenstelling tot de levensduur van houten kozijnen, gaan kunststof kozijnen veel langer mee. Kunststof kozijnen hoeven namelijk veel minder vaak vervangen te worden en daarmee vermindert u de impact op het milieu. Kunststof kozijnen zijn prima bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Daardoor gaan ze lang mee en hoeven ook veel minder vaak gerepareerd te worden.

Recyclebaar

Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid is hoe recyclebaar een product is. De door ons geleverde kunststof kozijnen kunnen worden gerecycled en hergebruikt, waardoor hun levenscyclus wordt verlengd en afval wordt verminderd. Het materiaal van oude kunststof producten wordt zorgvuldig ontleed, gescheiden en vervolgens vermalen tot nieuwe kunststof korrels. Deze korrels dienen als basis voor de productie van onze kunststof kozijnen, dakkapellen en gevelbekleding. Op deze manier dragen we bij aan een circulaire economie en verminderen we de belasting op het milieu.

Duurzaamheid: Recycle logo

Duurzaamheid en kunststof kozijnen: de betere combinatie

Kortom, als u kiest voor kunststof kozijnen, kiest u niet alleen voor mooie kozijnen. Het is ook een stap naar een duurzamere en groenere toekomst en een meer milieuvriendelijke leefomgeving. De goede isolatie, het beperkte onderhoud en de verantwoorde productie maken onze kozijnen een duurzame keuze voor uw woning. Bij MTD Kunststof streven we ernaar om samen met onze partners te bouwen aan een groenere en meer milieuvriendelijke leefomgeving. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze duurzame oplossingen voor uw woning. Samen kunnen we bijdragen aan een beter milieu en een comfortabeler thuis voor u en de komende generaties.