Steeds meer mensen ontdekken de unieke voordelen van kunststof kozijnen. Ze zijn duurzaam, onderhoudsarm en brand- en inbraakwerend. Bij MTD Kunststof & Montage bieden we al meer dan 25 jaar kunststof kozijnen aan in allerlei stijlen, van traditioneel tot eigentijds, van deurkozijnen tot raamkozijnen. Onze kozijnen zijn gemaakt van duurzame PVC materialen en vergen weinig onderhoud. Bovendien zorgen kunststof kozijnen voor veel comfort in huis. Bij ons bent u verzekerd van topkwaliteit, scherpe prijzen, deskundige montage en uitstekende garantie.

Houtlook kozijnen

Als u van een houtnerfstructuur houdt, dan is dat tegenwoordig al lang niet meer een breekpunt om te kiezen voor kunststof kozijnen. Dankzij hoogwaardige productietechnieken zijn onze kunststof kozijnen met houtnerfstructuur bijna niet te onderscheiden van echte houten kozijnen. Het is dus niet verwonderlijk dat kunststof kozijnen razend populair zijn.

Kunststof kozijnen hebben in de afgelopen jaren een flinke verbetering ondergaan, vooral op het gebied van houtlook. Nu bieden we kozijnen met haakse hoekverbindingen en houtnerffolie, waardoor de kozijnen eruitzien als echt hout met een mooie houtnerfstructuur. De details zijn zo nauwkeurig uitgewerkt dat de houtnerven levensecht worden nagebootst. Op deze manier kunt u genieten van de warme uitstraling van hout, terwijl u tegelijkertijd profiteert van alle voordelen van die deze kozijnen bieden.

ALKU kunststof kozijnen

Wij werken met trots met het gerenommeerde merk ALKU en bij ons vindt u een uitgebreide selectie van dit merk. Als leverancier staat ALKU bekend om hun focus op kwaliteit, duurzaamheid en het streven naar betaalbare kozijnen. We zijn daarom erg trots om distributeur te zijn.

ALKU heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling van speciale folies met een bijzonder realistische houtnerfstructuur. Daardoor is het verschil tussen houten en kunststof kozijnen bijna niet meer te zien. Met ALKU kozijnen geniet u van de warme uitstraling van hout zonder de nadelen die bij echte houten kozijnen komen kijken, zoals onderhoud en schilderen.

Naast kozijnen kunt u bij ons natuurlijk ook terecht voor andere kunststof producten van het merk ALKU, zoals voordeuren, achterdeuren, schuifpuien, dakkapellen, rolluiken of hor-systemen.

U bent van harte welkom om de producten van ALKU in onze showroom te komen bewonderen. Maak vrijblijvend een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Stiens (Friesland).

ALKU

Op zoek naar nieuwe kozijnen?

Vrijblijvend informeren

Werkzaam in Noord-Nederland

Actief in de volgende regio’s

Levering en montage van kozijnen in Friesland

Tien jaar geleden begon MTD Kunststof & Montage als een Friese eenmanszaak gevestigd in Stiens. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler op het gebied van levering en montage van kunststof bouwproducten voor elk huis of gebouw.

Wij zijn trots om in Friesland leverancier te zijn van kwaliteitsmerk ALKU kozijnen. Bij MTD Kunststof & Montage kunt u niet alleen terecht voor kozijnen, maar ook voor dakkapellen, schuifpuien, gevelbekleding en dakgoten.

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. We staan klaar om met u mee te denken!

Kozijnen en deuren voor boerderij in Ureterp

Kunststof kozijnen voor Boerstreek Ureterp 15

Bekijk dit project hier

Kunststof kozijnen in Groningen

Wij zijn trots om ook in Groningen onze kunststof producten van ALKU te leveren en te installeren. Of u nu een particuliere klant bent of een bedrijf heeft, wij staan klaar ook in Groningen voor u klaar. Inmiddels hebben we al een ruim aantal projecten voltooid in deze regio, waaronder prachtige projecten in het centrum van Groningen-Stad en daarbuiten.

Als u geïnteresseerd bent of vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn altijd bereid om met u mee te denken en u te voorzien van vrijblijvend advies.

Kozijnen in Groningen-Stad

Kunststof kozijnen Groningen (10)

Bekijk dit project hier

Kunststof kozijnen in Drenthe

Net als in Groningen en Friesland, zijn we als MTD Kunststof & Montage ook actief in Drenthe. De afgelopen jaren hebben we hier mooie projecten uitgevoerd voor zowel particulieren als in samenwerking met andere bouwbedrijven. Onze expertise in het plaatsen van kunststof producten maakt ons een gewilde partner voor aannemers en bouwbedrijven. Door onze specialiteiten te combineren leveren we de beste kwaliteit.

Dus bent u op zoek naar kunststof producten voor uw woning of bedrijfspand? Twijfel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We denken graag met u mee!

Kozijnen in Drenthe met houtnerfstructuur

Kunststof Kozijnen Houtnerfstructuur Drenthe (Hooghalen)

Bekijk dit project hier

Voordelen

Vijf voordelen van kunststof kozijnen uitgelicht!

Pictogram voor duurzaamheid

Duurzaamheid

Kunststof kozijnen hebben weinig onderhoud nodig en hebben een zeer goede isolatie. Bij de productie worden grondstoffen gebruikt die aan strenge eisen voldoen op het gebied van o.a. kwaliteit, duurzaamheid en recycling. Zo worden bijvoorbeeld oude producten omgezet naar korrels die worden hergebruikt in nieuwe kozijnen van kunststof. Alle producten van ALKU zijn gecertificeerd onder het VKG-keurmerk.

Pictogram voor schilderwerk

Onderhoudsarm

Met de aanschaf van kunststof kozijnen hoeft u zich niet meer druk maken over het onderhoud. Hierin zit echt het verschil tussen houten en kunststof kozijnen. In het laatste geval hoeft u namelijk nooit meer te schilderen. Geen gedoe meer met verf en beits, de kosten voor een deze prijzige onderhoudsbeurt kunt u dan weer aan andere dingen besteden. Een paar keer per jaar even met een sopje schoonmaken is voldoende om deze kozijnen een heel lang mee te laten gaan. Dus niet alleen de duurzaamheid en isolatie maakt investeren in kunststof uitgevoerde kozijnen interessant.

Pictogram voor brandwerende functie

Brandwerend (veiligheid)

Kunststof is in tegenstelling tot hout zeer moeilijk ontvlambaar. Het reageert ook niet op warmte zoals hout dat wel doet. Dit betekent dat kunststof kozijnen een eventuele brand niet verspreiden maar juist tegengaan. Als je kiest voor kozijnen met een houtnerfstructuur geniet je dus van de voordelen van een houten uitstraling en het onderhoudarme van kunststof.

Pictogram inbraakpreventie

Inbraakvertragend (veiligheid)

Naast de duurzaamheid, hoge isolatiewaarde en het weinige onderhoud zijn onze kozijnen zeer goed beveiligd tegen inbrekers. De sluitsystemen en ventilatieroosters voldoen aan de eisen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deuren worden bijvoorbeeld standaard voorzien van terugverende krukken én vijfpuntssluitingen.

Overtuigd van de voordelen?

Neem vrijblijvend contact op

of bel 058 – 257 3388

Veelgestelde vragen

Hoe onderhoud ik kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm, ze zijn niet vrij van onderhoud. Het beste is om kozijnen één a twee keer per jaar schoon te maken. Direct het sluitwerk zoals de sluitposten en scharnieren even ‘smeren’ zorgt voor een extra lange levensduur.

Hoe maak ik kunststof kozijnen schoon?

U kunt deze kozijnen eenvoudig schoonmaken met een spons en een sopje van groene zeep of autoshampoo. Deze producten zorgen voor een dun beschermlaagje op het kunststof, waardoor eventueel vuil beter wordt afgestoten.
Gebruik bij het schoonmaken nooit chemische of schurende producten. Deze kunnen de kozijnen aantasten.

Wat is de levertijd van kunststof kozijnen?

Doorgaans is de levertijd 10 tot 12 weken na het akkoord voor de opdracht van levering. Afhankelijk van de opdracht én het type en uitvoering van het kozijn. Bij iedere opdracht wordt specifiek aangegeven hoelang de levertijd zal bedraagt.

Hoelang zit er garantie op kunststof kozijnen?

De garantietermijn voor onze kozijnen bedraagt 10 jaar vanaf levering en plaatsing.

Welke glassoort zit er in kunststof kozijnen?

Standaard zit er HR++ beglazing in onze kozijnen. Het is mogelijk om voor Triple (drie dubbel) glas, zonwerend, ornamentglas, jaloezieglas e.d. te kiezen. Afhankelijk van uw situatie adviseren wij u graag wat allemaal mogelijk is.

Zijn er ook kunststof kozijnen met het uiterlijk van hout?

Door toepassing van een nerfstuctuur en de rechte houtlook verbindingen aan de buitenzijde van de kozijnen, benaderen onze kunststof kozijnen het uiterlijk van houten kozijnen heel nauwkeurig.