Gaat u binnenkort op vakantie? Of blijft u lekker thuis? Wat u ook van plan bent, als leverancier van ALKU kunststof kozijnen en deuren willen we graag dat u met een gerust hart kunt genieten van uw welverdiende rust. Daarom vertellen we u graag iets over het belang van het SKG-veiligheidskeurmerk.

SKG-veiligheidskeurmerk

Het SKG-veiligheidskeurmerk is een waarborgkeurmerk voor de veiligheid in uw woning. SKG is een afkorting voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en deze organisatie test de inbraakwerendheid van het hang- en sluitwerk van ramen en deuren. Met het SKG-keurmerk op onze ALKU kunststof kozijnen en deuren bent u daarom beter beschermd tegen ongewenste indringers.

Eén tot drie sterren

Kunststof kozijnen en deuren die zijn voorzien van het SKG-keurmerk hebben één tot drie sterren. Hoe meer sterren, hoe beter de inbraakwerendheid.

  • SKG 1 ster: standaard inbraakwerend
  • SKG 2 sterren: zwaar inbraakwerend
  • SKG 3 sterren: extra zwaar inbraakwerend

Hoe inbraakwerend zijn ALKU kunststof kozijnen?

Bij het kiezen van kunststof deuren of kozijnen is het natuurlijk erg belangrijk dat die er goed uitzien. Maar belangrijker nog is dat kozijnen uitblinken in veiligheid. Daarom zijn onze ALKU kozijnen voorzien van inbraakwerende en kindveilige sluitsystemen, die samen met ventilatieroosters, voldoen aan de strenge eisen van zowel het SKG-veiligheidskeurmerk als het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Onze ALKU deuren worden standaard geleverd met terugverende deurkrukken en vijfpuntssluitingen, wat zorgt voor een extra beveiligingslaag. Als dat nog niet genoeg is, kunnen we indien gewenst alarmsystemen en geavanceerde toegangstechnieken zoals een vinger- of irisscan aanbrengen. Zo garanderen we dat uw woning goed beschermd is tegen ongewenste indringers.

Veilig van huis met het SKG-veiligheidskeurmerk

Met het SKG-veiligheidskeurmerk op onze ALKU kozijnen kunt u met een gerust hart van huis. Bovendien gaat veiligheid bij ALKU kozijnen niet ten koste van andere belangrijke eigenschappen. ALKU kozijnen zijn dus niet alleen veilig, maar zijn ook uitstekend bestand tegen alle weersomstandigheden, zijn onderhoudsarm en zien er ook nog eens geweldig uit. Wat wilt u nog meer? Fijne vakantie toegewenst!

Foto’s